Muurilan puutarhan kasvilajien kuvaukset.

Laji-

kuvaukset

Alla olevista linkeistä voit lukea kasvikohtaisia lajikuvauksia. Huomioi että kaikkia tässä esitettyjä kasveja ei välttämättä ole saatavilla tällä hetkellä. Myynnissä olevat kasvit löydät lajiluettelosta. Taimien saatavuus kannattaa kuitenkin varmistaa aina puhelimitse.

Ainavihannat havupuut ja- pensaat tuovat vihreyttä puutarhaan ympäri vuoden.

Lehtipuut kasvattavat kesäksi kauniit lehdet ja järjestävät syksyisin värinäytöksen kerätessään lehtivihreän talteen talveksi. 

Kanervakasvien heimoon kuuluvat alppiruusut ja atsaleat koristavat puutarhaa värikkäillä kukillaan.

Puuvartiset Magnoliat kasvattavat kuvauksellisen kauniit kukat keväisin ennen lehtien tuloa.

Klassiset ruusut ovat näyttäviä pensaita tai köynnöksiä, jotka sopivat monenlaisiin puutarhoihin. Ruusuista löytyy runsaasti valinnanvaraa: yksinkertaisia tai kerrottuja kukkia useissa eri väreissä.

Köynnökset tuovat puutarhaan kolmiulotteisuutta kiivetessään ylöspäin pergolaa, köynnöstukea tai seinää pitkin. Köynnös toimii näyttävänä koristeena tai näköesteenä puutarhassa tai parvekkeella. Köynnöskasveilla voi myös peittää ja suojata vanhaa aitaa tai seinää.

Monivuotiset kukkivat puutarhakasvit sopivat hyvin ryhmäistutuksiin ja niiden avulla saa rakennettua koko kesän ajan kukkivan kukkapenkin. Maanpeittoperennat kasvavat mattomaisesti ja niillä voi koristaa esimerkiksi rinnettä tai korvata nurmikkoa.

Hedelmäpuut, marjapensaat ja marjakasvit tuottavat vitamiinipitoista satoa ja ovat perinteinen osa puutarhaa. Hedelmäpuut myös kukkivat kauniisti.

Please reload

Yhteystiedot:

Vakka-Taimi 
Polttilantie 102
27320 Ihode

puh. 02 823 6159 

fax. 02 823 6062 

vakkataimi@gmail.com

Avoinna:

Arkisin 12-16, La 12-15.
Sunnuntaisin ja iltaisin 

sopimuksen mukaan.

Ryhmäesittelyt sopimuksen mukaan.

Puutarhat ovat aina avoinna omatoimiseen tutustumiseen.

Seuraa meitä:

  • Vakka-Taimi facebook
  • Vakka-Taimi Youtube

© 2018 Vakka-Taimi